Свързана срещу оригинална кожа: Каква е разликата?

Кожата се предлага в десетки различни типове, единият от които е свързан. Също известен като възстановена или смесена кожа, това е специален тип кожа, която е направена чрез раздробяване на кожа в малки отпадъци и след това ги покрива с полиуретан. Крайният резултат е евтин, траен материал, който прилича на истинска кожа. Въпреки това, има и плюсове и минуси, свързани с обвързана кожа, за която трябва да сте наясно.

Предимства на обвързаната кожа

Една от най-забележителните ползи от използването на свързана кожа е простият факт, че е екологичен. Обзаведена кожа е направена от рециклирани отпадъци на съществуваща кожа, което означава, че не изисква допълнително събиране на реколтата.

Обзаведена кожа предлага и ползата от последователността. С други думи, тя има последователен вид и се чувства всеки път, когато се произвежда. Това е в рязък контраст с много други форми на кожа, които имат малки, но забележими различия в външния им вид.

Не можем да говорим за предимствата на обвързаната кожа, без да споменаваме цената му. Тъй като е направено от рециклирани кожени отпадъци, тя обикновено струва част от количеството на естествена кожа. Ако търсите евтин материал, който прилича на кожа, свързва се вероятно начинът да отидете.

Недостатъци на обвързаната кожа

Разбира се, има и някои потенциални недостатъци, свързани с обвързана кожа, включително неестествен вид. Истинската кожа изглежда естествена, но свързана кожа има различен изкуствен вид. Ето защо свързаната кожа рядко се използва в производството на якета, ризи, панталони или други облекла.

Според Уикипедия, свързваната кожа може също да изпита нещо, наречено “офроуд”. Това се случва, когато пластификаторите и / или други химикали в залепените кожени изпускат изпарения във въздуха. Off-gassing може да изглежда достатъчно безвредно, но някои от освободените химикали могат да бъдат токсични или дори канцерогенни.

Някои от различните елементи, направени от залепена кожа, включват следното:

Книги

Портфейли

Портмонета

Дивани

Колани

Гривни

Стелки за обувки

Трябва ли да избера свързваща или оригинална кожа?

Предполагам, че зависи от причината за търсенето на кожа на първо място. Ако търсите ново кожено яке, вероятно ще искате да се придържате с оригинална кожа, тъй като той предлага по-голямо ниво на естетика. Но ако търсите кожа, за да използвате в изграждането на проект за DIY, свързана може да бъде по-добрият избор поради загубената си цена.

Posts created 87

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top